Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
foto Pavel Badea - jurnalistii.ro; foto Olguta Vasilescu - agerpres.ro si foto Tiberiu Urdăreanu - reporterntv.ro
Olguţa dată la grindă de Badea şi Urdăreanu
Arestarea Olguţei Vasilescu în acest prim dosar are la bază mai multe denunţuri făcute de oameni de afaceri care au derulat diverse lucrări cu Municipiul Craiova.
Editie Speciala ,10 aprilie 2016,18:30 nr. afisari:7158

Cel mai interesant  denunţ este cel  făcut de firma POLYSTART, patronată de Cristian Dobre, un apropriat al lui Pavel Badea,  atât ca afin, dar şi partener de afaceri în diverse „combinaţii” care au avut loc pe raza Municipiului Craiova. Este foarte probabil ca în spatele acestui denunţ făcut de POLYSTART să se afle interesul lui Pavel Badea de a o elimina pe Olguta din competiţie şi a încerca să devină primar cu orice preţ.

Mai mult, Badea şi Dobre  fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Craiova care are ca obiect obţinerea frauduloasă de fonduri de la Uniunea Europeană, vezi AICI.

Un alt important denunţător este Tiberiu Urdăreanu, patronul firmei UTI, care a declarat în faţa procurorilor cu subiect şi predicat că primarul Craiovei i-a solicitat o sumă importantă de bani pentru a beneficia de o lucrare pe raza Municipiului Craiova.

Se pare că Tiberiu Urdăreanu s-a spovedit în faţa procurorilor cu mai multe fapte de dare de mită săvârşite de-a lungul timpului cu ocazia desfăşurări activităţilor specifice de catre firma UTI.
Surse de încredere spun că ar exista un denunţ si împotriva fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, însă deocamdată nu există o confirmare oficială în acest sens.

La capitolul denunţuri figurează şi reprezentanţi firmei MITLIV care au contribuit şi ei, destul de consistent, la stabilirea cadrului infracţional.
Trebuie precizat însă că aceste fapte fac obiectul unuia dintre dosarele pe care Lia Olguţa Vasilescu le are la Direcţia Naţională Anticorupţie Structura Centrală, dar şi la Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Craiova.

Din cunoştinţele noastre, de numele Olguţei Vasilescu se leagă cel puţin patru dosare penale în care există probe certe pentru trimiterea în judecată.
Mai mult ca sigur că în scurt timp  cercetarea penală va fi demarată şi în cadrul acestor dosare.

Sarabanda de infracţiuni săvârşite de Lia Olguţa Vasilescu este una extrem de consistentă şi de o inconştienţă ieşită din comun.

 
Curs valutar BNR - 14-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj