Anul XII, nr. 4080
Luni, 13 iulie 2015
foto - dolj.radicalonline.info
De ce, NU OLGUŢA!
Olguţa Vasilescu şi-a încheiat menirea şi scopul în fruntea Municipiului Craiova, deoarece şi-a consumat toată energia pozitivă pe care a putut să o ofere Băniei în aceasta viaţă.
A Craioveanu ,31 martie 2016,09:07 nr. afisari:6016

A câştigat mandatul de primar benefiiciind de un val al schimbări numit USL, dar şi de simpatia suporterilor echipei de fotbal Universitatea Craiova cărora li s-a promis sprijin necondiţionat în faţa NEDREPTĂŢILOR de la Bucureşti.
Cu ajutorul acestor „furnicuţe”, în număr  de circa 8.000 -10.000 mii, în 10 iunie 2012 a reuşit să-l trimita acasă pe Antonie Solomon, un primar care, deşi de numele lui se leagă numeroase ilegalităţi, a avut destule realizări ca şi edil.

Raportat la contextul politic din 2012, atunci când USL intra la guvernare în urma demisiei Guvernului Ungureanu, dar şi în urma alegerilor parlamentare din toamna lui 2012, Olguţa a reprezentat o soluţie, aparent ideală, pentru Craiova, având în vedere puterea ei de influenţă în Partidul Social Democrat, dar şi de relaţia ei specială cu Premierul de atunci, Victor Ponta.

Atât în 2012, cât şi în 2013-2014, cel puţin la nivel mediatic, Municipiul Craiova a fost în prim planul dezbaterilor cotidiene naţionale, asta deoarece Olguţa a fost un apropiat al puterii centrale , astfel că foarte multe proiecte care erau vânturate opiniei publice creau speranţa unei dezvoltări a Băniei.

Vizitele extrem de dese ale lui Ponta la Craiova, cu ocazia unor evenimente organizate în mod special de Olguţa, a aprins speranţa unei şanse reale pentru oraş în a se dezvolta şi recupera din terenul pierdut în anii anteriori, în raport cu celelalte oraşe mari ale ţării.

Din păcate toate aceste speranţe sau năruit odată cu pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Viorel Ponta faţă de care Lia Olguţa Vasilescu era legată aproape ombilical.

Olguţa, nu a dovedit niciodată că ar avea calităţi manageriale deosebite sau o viziune de anvergură cu privire la viitorul Craiovei, însă aşa cum spuneam, datorită aproprierii ei de vârful puterii de la Bucureşti s-au creat premisele unei administraţii de succes sub mandatul acesteia.

Însă, în 2 noiembrie 2014, proiectul Olguţa Vasilescu a căzut odată cu pierderea alegerilor prezindeţiale de către Ponta şi astfel cele mai multe dintre proiectele iniţiate au eşuat.

Chiar dacă, încă se bucură de o apreciere favorabilă din partea craiovenilor, ea nu mai reprezintă o soluţie reala pentru oraş datorită mai multor aspecte.

Primul ar fi acela că în cei patru ani de exercitare a mandatului a comis foarte multe abuzuri şi fără de legi cărora le-a venit scandenţă.
Pe de altă parte ea nu mai poate oferi nimic craiovenilor, deoarece din punct de vedere politic este izolată complet.

Şi chiar dacă PSD v-a conduce Guvernul în toamnă, deşi este foarte puţin probabil să se întample acest lucru, cu siguranţă Olguţa nu va mai avea aceaşi deschidere la Cancelaria Primului Ministru sau la ministrii importanţi din Guvern.

Astfel că atuul ei principal, accesul la Guvern şi implicit la finanţare, s-a stins, ce a fost în 2012 – 2014 nu va mai fi niciodată. Pentru că aşa este viaţa, puterea este trecătoare, numai că unii nu vor să înţeleagă asta.

Încăpăţânându-se să rămână în fruntea Craiovei cu orice preţ, bazându-se pe electoratul important care, încă o doreşte, dar care nu cunoaşte această realitate crudă, dar şi pe lipsa existenţei unui contracandidat pe măsură, nu face altceva decât să stranguleze posibilitatea de dezvoltare a Băniei.

Prezenta ei în continuare în fruntea oraşului nu va face altceva decât sa expună oraşul Craiova în faţa unor scandaluri mediatice de avengură, deoarece dosarele în care este implicată sunt multe şi  grave.

Dacă ar fi ştiut să fie cumpătată şi să respecte legea, poate că ar fi fost altfel, însă prinsă de valul puterii a comis numeraose ilegalităţi şi nedreptăţi.

Întradevăr, există un segemnet important de craioveni care o simpatizează, dar la fel există şi un segment, la fel de important, care o detestă.

Aş putea spune că există două extremităţi mai rar întâlnite, un segment foarte important de simpatizanţi, dar şi un segment de  oameni care o urăsc.

Realizările Olguţei Vasilescu cu adevărat în aceşti patru ani de mandat nu se rezumă, de fapt, decât la una singură - NOUL STADION şi această investiţie făcută, probabil din ambiţia de a acoperi gestul urât şi inacceptabil de a pactiza cu mafia de la Bucureşti împotriva UNIVERSITĂŢII CRAIOVA.
Probabil, prin  această investiţie, Olguţa Vasilescu va fi considerată de unii. atât ca înger, cât şi ca demon, deşi a avut şansa să fie un erou al Craiovei.Despre celelalte realizări care să se identifice cu Olguţa în Craiova nu am la ce se fac referire, în afară de faptul că a reuşit, pe ici pe colo, să finalizeze proiectele făcute de prodecesorii ei.
Prea puţin pentru un primar care a avut la dispoziţie atâtea pârghii şi nu a făcut nimic decât să calce legea în picioare... măcar să o fi făcut pentru interesele legitime ale Craiovei.

În opinia subsemnatului, vremea Olguţei Vasilescu a apus şi corect din partea ei ar fi dacă ar avea capacitatea mentală să înţeleagă situaţia în care se află şi pur şi simplu să renunţe la candidatură şi să-i ofere şansa altei persoane din PSD care să reprezinte o soluţie viabilă pentru acest partid şi implicit pentru Craiova.
E nevoie de un nume nou pentru un nou început.

Binenţeles o persoana, cât de cât, pregatită şi nu guguştuci gen Preda sau alţi cărători de plase de-ai ei, cum se vehicula cândva prin urbe.

Un fost votant de-al Olguţei!

 
Curs valutar BNR - 16-08-2018
Nume valută Valoare
Euro
4.4306
Dolarul SUA
4.1440
Gramul de aur
155.4842
Dolarul australian
3.1810
Dolarul canadian
3.2651
Francul elvetian
4.1990
Coroana ceha
0.1614
Coroana daneza
0.5945
Lira Egipteana
0.5431
 
Editie Speciala - Cotidianul regional al Olteniei
str. Sf. Dumitru, nr. 1, Craiova, Dolj